Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -480, la de hui dia 7-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -480, la  de hui dia 7-

Em pose ja al dia i amb quasi 500 fotos antigues. Era una processó però no la del Crist del Calvari, sinó la de les "Hijas de María" que abans es feia a maig. Ara ja està desapareguda. Molt bé podria ser la processó d’ahir. Aquesta va ser en 1952. Les dones portaven vels i els homes molts capells, com podeu veure a la dreta un d’ells. A la processó dela fotografia sols anaven les dones.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Hola, JJ:
Ja he vist que comenceu a tornar a la rutina diària després dels bons dies festers que heu passat, la qual cosa m'en alegre molt.
En resposta al que dius, les dones anaven totes a la processó del Cor de Jesús i amb l'escapulari que era un cartronet amb la imatge i el portaven penjant. Si ara van els homes és perquè acompanyen a les majoralesses o clavariesses que com veuràs tampoc són de la Confraria, sinó que són mares de comulgants de l'any. I van homes -pares dels comulgants- i mares, per a que no es perda la processó.

JJ -

Hola cronista,

Dius que a la processó de les "hijas de María" només anaven dones, saps si fa un temps la processó del cor de Jesús era també nomes per a les dones? Es que, a més que em va pareixer sentir-ho, en van moltíssimes en relació als homes.