Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -446-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -446-

Anem bé, passant dia a dia les fotos antigues. Hui és la 446 la que publique al blog. L’octava del Corpus sigué ahir i hui tanquem les fotos del record d’aquesta festa posant una imatge de fa ja uns quants anys del carrer La Bassa quan hi havia molta murta, dibuixos que formaven les flors sobre la murta i tot ben adornat, molt de cobertor, l’altaret. Ara poc a poc va decaiguent l’ànim i la gent no adorna tant. Caldria revitalitzar aquesta festa, amb més música, danses que a Gata es fan cursets, amb altres músiques,...?

2 comentarios

JJ -

En part estic d'acord amb tu. Cal revitalitzar la economia del poble.
Però estás segura de que abolint les cerimonies religioses estariem afavorint-la?

Anem per parts. En primer lloc cal dir que el nostre poble té com a important motor econòmic el turisme, un dels majors atractius turistics són les festes i per sort o per desgracia totes les nostres festes estan enllaçades amb l'esglesia. Per tant si fomentem el potencial de les festes estem també fomentant la inversió, que es el que demanes.


En segon lloc he de dir-te que et contradius, ja que dones arguments liberals per a defensar la teua tesis com "Qui vullga festa religiosa, que se la pague de la seua butxaca" i això està molt bé (jo opine lo mateix),el problema es que en el teu text es desprén a més que s'han de pagar ajudes als que ho estan passant mal. I algun desanimat et contestaria per la mateixa regla de tres: "Qui vullga ajudar als necessitats que s'ho paguen de la seua butjaca". I si, seria una putada (amb perdó per l'expressió)pero no deixa de ser una contestació al teu argument.

Amb açò vull dir també que quan TOTS els gaters paguen tants i tants actes que no tenen res a veure amb la religó com per exemple un concert de rock (que no destaquen per la seua cristiandat) també s'espera que una part del presupost es destine a "pagar algun que altre capritxet de l'esglesia". Una injusticia, si, però es aixina com funciona la nostra "democracia" (sic).

Afegir, a més, que la historia del nostre poble mai es podria entendre sense l'esglesia. Després de tants segles es imprescindible que la nostra cultura estiga unida amb el cristianisme (siguem tots catòlics o no)i per tant el cronista fa la seua faena de recollir un acte que tant ens representa i que no hem de deixar perdre per no perdre tampoc una part de nosaltres.

PS: Com a resposta al cronista: si que hauriem de posar altres musiques, com la de les dolçaines que tanta popularitat están agafant últimament.




Indignada -

El que cal revitalitzar es l'economia del poble que està per terra, igual que la murta. Deixem-nos de bovades, que l'únic que fan es augmentar les despeses del pressupost municipal al que contribuïm cada vegada amb més mesura tots i cadascun dels ciutadans y no tots professen la religió catòlica. Separem un poc més la religió de la política que sempre, al final, acaben tirant ma del diners públics pera pagar alguna que altre capritxet de l'església. Qui vullga festa religiosa, que se la pague de la seua butxaca.

CAL REVITALITZAR L'ESTUDI DE MANERES PER DONAR FEINA A LA GENT QUE NO EN TÉ I DEIXAR-NOS ESTE COSES QUE NO APORTEN RES A LA SOCIETAT NI A LA PANXA DELS QUE TENEN FAM.

Per cert, cronista, per a quan algun article que no tinga res a veure amb l'església. Açò ja cansa, home. Roda i volta sempre anem a parar al mateix lloc. A Gata hi han moltes més coses de les que parlar que no siguen els ciris i els altarets.