Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELECCIONS 2011: Votacions de cada taula electoral. Els gaters estem de resaca electoral ( III )

ELECCIONS 2011: Votacions de cada taula electoral. Els gaters estem de resaca electoral ( III )

Us pose un quadre amb totes les taules electorals (les 8), el total de votants que corresponien a cada taula i els vàlids i el seu percemtatge de vot, així com els vots de cada taula a cada una de les quatre formacions que concorrien a les urnes locals.

 

8 comentarios

Gater impressionat -

Gater 100%, eres un crack, no havia caigut en el detall, tú. Això se t'ha ocorregut a tu sol???. Toca, ves i gita't que deus estar suadet de l'esforç.

Gater 100% -

Mare de Déu senyor, quina rallà de comentaris heu portat a cap. Ha guanyat el PP i si PSOE i BLOC es volen ajuntar, ells decidiràn, si no manarà Ana Mari i punto!

El de la barca roja encara no ha parat de navegar -

Una barca blanca amarrada al port no resulta gens productiva. Entenc que des de la vora puga ú esplaiar-se contemplant l'horitzó de lo més be però, hui per hui, hem de navegar a tota vela per damunt la mar, sense por a enfonsar les xarxes dins l'aigua i on calga, malgrat el sol de justicia i les balenes assassines, i traure el millor rasquit possible per a la subsistència, ja que els temps són molt durs i les boques de les families demanen peix, siga dit açò últimn només per continuar amb el sentit metafòric de la història, ja que sols amb el pa ja seria més que suficient.

Respecte a la gent que ha votat el PSOE, tinc molt clar que ho ha fet a consciència; fixa't tu que els temps que corrent no són molt favorables per a este partit.

Pel que toca a la gent que ha votat al BLOC, entre ells jo mateix, un altre tant et dic, i com no vull fer-me extenssiu parlant del seu èxit a les Corts, no faré mes comentaris.

I que vols que et diga del PP? Antigament els vots es compraven amb saques de farina. Hui són més barats, amb sopar i verbena la gent se'n troba prou. Així i tot, com deia en el primer comentari, han perdut 106 vots respecte al 2007. L'altre partit que també estava en el govern n'ha perdut 126 (per cert, llevant els vots de Buc del comput, PSOE i BLOC encara tenen majoria absoluta).

I per últim, si penses que PSOE i BLOC es creuaràn de braços i es quedaràn com tu, ammarrats al port per voreles vindre, crec que estàs equivocat. No ens mereixem deixar passar quatre anys més a la espectativa d'un govern del PP que intentarà pegar una passa endavant per a que li'n facen pegar despres dues enrere. Això simplement seria un joc d'inutils en un balcó sense barana.

Crec que ja ha arribat l'hora de que PSOE i BLOC valoren les circumstàncies, s'obliden d'altres temps, es donen la ma i naveguen tots dos per damut d'un mateix mar, cap al be del nostre poble, que sempre serà preferent a les seues desavanències.

I si no ho fan així, resaré per a que a les properes eleccions els vote sa tia, perquè això serà l'ocàs de la seua existència a Gata.

CRONISTA DE GATA -

Tant per al comentarista de "desde lluny" com per al de "la barca roja" gràcies pels vostres comentaris, sobre tot el de "la barca roja" per tota la reflexió que fa.
Pel que fa als sectors del poble, que comenta "des de lluny" et puc dir que l'1-1, tant taula A com B abarcava el centre del poble. Les taules 1-2 i 1-3 era la carretera, carrer Teulada i Font del Riu (partint cognoms).
La taula 2-1 A i 2-1 B era el sector del Pou de Baix, de l'Avinguda. Finalment, els 2-2, tant A com B, era el Raval i el diseminat, sobre tot Gata Residencial (també partint cognoms).

barca blanca al port -

respecte al comentari de la barca roja: estás segur que tots els que no han votat al pp estan d'acord en que ells no governen? Clar está que hi ha una majoria que ha votat per altres opcions, per tant hi ha més gent que vol que governen altres que el pp. Pero el que no esta tan clar es que tots els votants del bloc vulgue que Corder siga alcalde, o que els votants del psoe vulguen a Maties d'alcalde. I si es tracta de sumar vots: a qui li endosem els de buc?
Pense que lo més democratic es aceptar els resultats i estos han el que diuen es que el pp ha de pactar i negociar amb el psoe i bloc. I donada la situaci{o economica que te l'ajuntament, pense que si cada partit vol al poble, haurien de sentar-se, oblidar-se de que eixirä beneficiat si les coses es fan be, i dedicar-se a aportar lo que cada un sap i pot. Si ho feren així, els guanyadors d'estes eleccions seriem els gaters.
Pense que el pp te molta responsabilitat de la situacio economica en la que esta l'ajuntament, pero tambe el psoe i el bloc, pues els deutes s'han anat ajuntant des de fa molts anys. El problema que tenim es el que tenen totes les institucions en espanya: han basat (uns i altres, des del psoe, al pp, al ciu) el creixement en l'endeutament, i els deutes es paguen. A Gata els nostres majors ens han ensenyat a que el poble ha crescut al llarg del segle XX amb treball i estalvi, i en conformar-se amb lo que un t{e i en arribar fins on es puga. Ara ja fa anys que hem estirat més el bra} que la maniga, i aixo abans o despres s'havia de vore.

des de lluny -

Jo sempre donant-te feina...
Pero he pensat que seria una crónica d'interes el coneixer els sectors del poble que coincideixen amb cada taula, perque si vos fixeu, hi ha comportaments distints de vots. No sé si seria demanar massa, pero supose que no será tan dificil i a l'ajuntament ho tindrán. grácies per la teua tasca.

CRONISTA DE GATA -

Moltes GRÀCIES al comentarista de "La barca roja..." per les teues conclusions, en clau electoral. D'ací a l'11 de juny veure'm que passa amb els tres partits i el dia 11, dissabte, cap a migdia, eixirà el nou govern municipal de 2011-2015 i sabrem quins seran els regidors de l'oposició.

La barca roja que navega per damunt la mar blava -

Després d'haver reflexionat durant tot el dissabte, 21 de maig, haver anat a votar el diumenge, 22, i conèixer ja el resultat de les eleccions locals, he arribat a la següent conclusió:

VOTS PER AL PP EN 2007 - 1494
VOTS PER AL PP EN 2011 - 1388

Això vol dir que en 2011 el PP ha perdut 106 vots, es a dir, 106 persones menys no han dipositat la seua confiança en este partit amb respecte a 2007.

VOTS PER AL PSOE EN 2007 - 757
VOTS PER AL PSOE EN 2011 - 828

Això vol dir que en 2011 el PSOE ha guanyat 71 vots, es a dir, 71 persones mes han dipositat la seua confiança en este partit amb respecte a 2007.

VOTS PER AL BLOC EN 2007 - 654
VOTS PER AL BLOC EN 2011 - 720

Això vol dir que en 2011 el BLOC ha guanyat 66 vots, es a dir, 66 persones mes han dipositat la seua confiança en este partir amb respecte a 2007.

VOTS PER A CV EN 2007 - 330
VOTS PER A CV EN 2011 - 204

Això vol dir que en 2011 CV ha perdut 126 vots, es a dir, 126 persones menys no han dipositat la seua confiança en este partir amb respecte a 2007.

Tot açò m'ha fet pensar que, malgrat haver 1388 persones (106 menys que en 2011) que volen que governe el PP, també n'hi han 1752 persones (MÉS DE LA MEITAT DEL TOTAL) que no volen que governe el PP, que són els que han votat a les altres candidatures, persones a les que hi ha que respectar i assumir la seua voluntat de tirar fora del govern al PP, per ser la majoria absoluta sobre el total.

Per tant pense que el gran perdedor no ha sigut sols CV, sinó també el PP que ha baixat substancialment el vots.

Cal destacar i valorar també el gran percentatge d'abstencions, tot i que es tracta de les eleccions locals. Un 22,78%, que representa a casi la quarta part de la ciutadania amb dret a vot.

La gent ja n'està farta de falses promeses i polítics amb l'interès sempre per davant.

Aquesta es la meua reflexió post-eleccions que, encara que obvia, no deixa de tindre una gran veritat en el seu fons.

Que cadascú trega la seva pròpia conclusió.