Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL BLOG TÉ JA 36.000 ENTRADES

Així és. No passen tres dies sense que tinga que anunciar que ja n’hi ha mil mes. Mil entrades buscant la informació, les cròniques, les fotografies antigues, tot allò que interessa de Gata.

Gràcies a tots i a seguir...

5 comentarios

JJ -

Això estaria molt bé pero crec que també haurien de refrescar-se i adaptar-se (en part) als vells quan fan referencia a fets històrics i toponòmics del poble, com per exemple els que he citat abans a Vicent Mulet i al miracle de l'arbre blanc.


Si així fos, no només estariem parlant d'uns goigos, sinó que, anclats a ells també hi hauria un himne a la nostra historia i cultura. I crec que això desperaria major interés cap a la joventut.

CRONISTA DE GATA -

Efectivament, JJ:
Sóc partidari de què no desapareguen, lògicament. Per a l'any que ve, coincidint en el 250 aniversari del Crist, de l'inici de les obres de la capella, la comissió formada a l'efecte, volem -si hi ha temps- que els xicons a escola, a música, al Júnior, això ja es veuria-, coneguen els goigs (vells i nous) i canten i no perdre'ls.

JJ -

Si que es veritat que hi ha uns que pareixen més antics, i he consultat i així és. Però en la meua opinió tenen una lletra millor que la dels actuals ja que es centra més en el poble i anomena la invasió francesa al pare Mulet... Crec que haurien de revisar-se, tenim uns gojos desfaçats.

Fa poc vaig anar a les festes de Benissa, alli tenen uns gojos en valencià, que citen constantment al seu poble i tant joves com majors saben cantar-los. Una cosa que en Gata no passa i que si no es prenen mesures, els nostres goigos, com moltes altres coses típiques, desapareixerán. Tu que creus?

CRONISTA DE GATA -

Hola JJ. Gràcies per tot. La veritat és que ara no se dir-te quins es van posar a la pàgina dels "gogistes valencians" ja que ho prepararen ells. Per la lletra que es canta ara es sap que eixos són els d'ara i per la lletra que és molt antigua i no es canta es sap que són d'abans.

JJ -

Hola, com va?

Hui tenia la vesprada lliure i he aprofitat per a mirar algunes de les teues entrades antigues.

He caigut en la dels goigos al Santíssim Crist i he entrat a la pagina dels goigistes valencians(http://gogistesvalencians.blogspot.com/search/label/Gata), al final de la explicació hi ha dos links per a accedit als goigos nous i als vells pero els dos duen al mateix.

La meua pregunta es quins són els actuals i quins els antics,si aquestos que apareixen a la fotografia:
http://3.bp.blogspot.com/_L1FbfLqA1QA/TQgScbeP3rI/AAAAAAAACyY/RrIPi9FqRjI/s1600/gata.crist%2Bgojo.JPG

o aquestos altres: https://1144955455823643857-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/vicentiusvalentiae/GATA.CRISTO.jpg?attachauth=ANoY7cqoGYe5QvoY3XWLg_OvAI3Yip7pVsVXr57V5pHyfwbJmfL4i1-wOW5JMBwYkIML516CHYg9pJBLWnZCDi-pz5UldErdtUw5inBLwzXOb3gMaJQNWjcp6RTkJAsC0QBcLSfXffXWPQd6tNJxH3uYMJQr80bCEN0qcQjFQMHdFYVoH9KevZTO0v4uaH54zCEmlcarYBVG5Mu3amSIW2o1EgjrEUMLdg%3D%3D&attredirects=1

Gràcies d'avantmà una altra vegada i aprofitar per dónar-te l'enhorabona per les 36.000 visites i desitjarten 36.000 més.