Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: Diumenge de Rams. Hui dia 17 és Sant Aniceto.

SANTS I REFRANYS: Diumenge de Rams. Hui dia 17 és Sant Aniceto.

És DIUMENGE DE RAMS. Dia de processó amb rams, palmes i rames d’olivera florida. Missa solemne amb l’Evangeli de la Passió de Jesús. Dia de "FOGUERILS" a Gata.

A les 11.30 hores, d’ací no res, serà la bendició dels rams, palmes i rames d’olivera a la Plaça Nova. Després pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer s’arribarà a la Plaça de l’Església. Missa solemne amb el Cor Serrillàs i amb la lectura de l’Evangeli de la Passió de Jesús.

A migdia i per la vesprada, Gata celebra des d’antic el costum dels FOGUERILS. Eixides al camp, a les casetes, al llocs tradicionals i típics.

Però hui dia 17 també és SANT ANICETO, papa. Nascut a Emesa (Síria) i mort l’any 166 a Roma. Va ser el dotzé succesor de la càtedra de sant Pere. Defensà a l’Església de les heregies.

Pel que fa al refranyer, és massa conegut el de hui:

DIUMENGE RAMS, QUI NO ESTRENA NO TÉ MANS. Estrena vosté o tu alguna cosa?. Això vol dir que arriba el temps de les mudes, de la primavera ja florida. Hi ha altre refranys, que té a veure amb els FOGUERILS que celebrem a Gata: "DIUMENGE RAMS, LA MONA ENTRE LES MANS". És dia de goig i d’alegria, que es tornarà seguint els passos de Jesús i recordant-lo en Setmana Santa en tristor i mort.

Imatge extreta de www.es.catholic.net.

FONTS: www.santopedia.com.  

 

  

 

 

 

0 comentarios