Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: Hui dia 11 és Sant Estanislau, Santa Gemma i Sant Isaac.

Després de l’efemèride del primer aniversari del blog i donat que aquesta sèrie de "Sants i refranys" començà més tard l’any passat, continue fins que arribe el moment...

Tres sants es commemoren hui dilluns 11 d’abril.

SANT ESTANISLAU fou un sant polac nascut el 1030 i mort en 1079. Va ser canonitzat l’any 1253. Bisbe i màrtir, que, entre les dificultats de la seua època, fou constant defensor de la humanitat i dels costums cristians. Va portar molt bé l’església de Cracòvia, ajudà als pobres, visità cada any als seus clergues i, finalment, mentre celebrava la missa, fou mort per orde de Boleslao, rei de Polònia, al que havia représ.

SANTA GEMMA era italiana. Nascuda en 1878 i morta en 1903, va ser canonitzada en 1940. Fou verge. A Luca (Itàlia), santa Gemma Galgani va ser insigne per la contemplació de la Passió i pels dolors soportats amb paciència. A l’edat de vint anys consumà la seua via el dia de Dissabte Sant.

SANT ISAAC de Spoleto fou un altre sant italià mort al 550. Era monjo, oriund de les regions de Síria i fundador del monestir de Monte Luco. El papa sant Gregori I Magne comemorava les seues virtuts.

Pel que fa al refranyer us pose dos refranys d’abril:

ABRIL QUE SURT PLOVENT, EL MAIG CRIDA RIENT.

 ABRIL, ABRILÓ, DE CADA CENT, UN DE BO.

FONTS: www.santopedia.com; www.elrefranyer.com i www.peretarres.org.

 

0 comentarios