Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 235 -

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 235 -

Tanque hui la jornada del diumenge 5 de desembre de 2010 amb la fotografia antiga, com quasi sempre.

Algú va dir si seria capaç de posar al blog 365 fotografies, o siga les d’un any. Crec que ja puc dir que sí. Hui he pogut escanejar i guardar un grapat bo de fotografies antigues, deixades per gentilesa de Tonica "La Sariera" (Antonia Signes Fenoll), la qual als seus 95 anys atresora una memòria prodigiosa. Moltíssimes gràcies com a CRONISTA DE GATA a ella i al seu fill Pasqual, que m’ha facilitat poder xarrar amb ella i veure les fotografies, cosa que sempre es un plaer.

També m’ha contat la història de l’Hostal de Dalt o Fonda "San Miguel", que és com es deia. Un dia coneixeran els arrels d’aquest lloc emblemàtic del poble...ja que era de la seua família.

La fotografia de hui és propietat de Tonica. Cada una de les fotos tenen la seua explicació, feta per ella. Això demostra més la saviesa popular que té aquesta dona.

A la caseta de Les Senies al procés de l’escaldà, plegant pansa. La dona agatxà sobre el canyís és Tonica, al costat son pare Antonio Signes Arabí. Al costat, María Cardona "la Boticariessa". De cara, el jove Pasqual, i més enfora la mare de Tonica, Rosa Fenoll Martí.

Es pot veure molt bé el riurau, la cadira de boga en primer terme i al costat l’estora de llata amb la pansa damunt. Cabassos per anar posant la pansa i al fons, el "senyor Montgó" amb tota la seua immensitat.

 

   

0 comentarios