Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA...va ser tot un símbol històric

LA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA...va ser tot un símbol històric

HA COMPLIT 124 ANYS AL SERVEI DEL POBLE

Sí, i dic que va ser o ha estat tot un símbol per la seua ubicació a la carretera general, per la seua història, pel seu compromís amb el veinat de Gata. Hui, les forces de la Guàrdia Civils, els agents destacats a Gata tenen al carrer Penyó el seu "cuartel" i des d´allí inicien tots els dies les seues tasques de custòdia i vigilància, que sempre és molt d´agrair pel ciutadà gater o el que ens visite.

Hui, dia de la Patrona, podem recordar la Caserna de Gata que ha arribat als 124 anys d´antigüitat. Sens dubte la més o una de les que més velles són de la província i d´Espanya. L´any 1886 el poble va sufragar les despeses de la mateixa. L´any 1982 havia un intent de fer una nova Casa Cuartel que mai arribà a ser realitat. La Caserna de la Guàrdia Civil ha sigut, com deia tot un símbol històric per al poble de Gata.

Utilitze parcialment una foto antiga de les que ja han estat publicades, on es veu la Casa Cuartel als anys 40. En la fotografia es pot veure com un agent fa guàrdia davant de la porta.

0 comentarios