Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTAN ACÍ...LES FESTES DE SANT MIQUEL, el "cap d´altar"

JA ESTAN ACÍ...LES FESTES DE SANT MIQUEL, el "cap d´altar"

DEL 24 AL 29 DE SETEMBRE. Festes populars i tradicionals

SANT MIQUEL, TITULAR DE LA PARRÒQUIA, és el sant arcàngel "Cap d´altar" de Gata

Done l´avança del què seran les festes patronals de SANT MIQUEL ARCÀNGEL del nostre poble. Com tots saben, l´arcàngel és el titular de la parròquia, el que presideix l´altar major, com es diu popularment el "cap d´altar".

Gata el celebrarà desde divendres 24 fins dimecres 29, que és el dia de la seua festivitat. Els actes començaran amb el sopar tradicional que Càrites Parroquial organitza any darrere any i que es fa a la Plaça de l´Església. La recaptació serà a benefici de la parròquia del missioner gater Vicent Font, que desenvolupa la seua llavor apostòlica a Perú. Precisament, anit, de sobte i per sorpresa, es va presentar a Gata. Vicent Font passarà uns dos mesos junt a la seua família i els seus conveïns al seu benvolgut poble gater.

Tronant a les festetes de Sant Miquel, dissabte 25 les comissions de festes 2010 i 2011 han preparat, a mitjanit, una discomòbil "Activa Fm" a "Les Sorts".

Diumenge 26 de setembre, a partir de les 11 hores, es celebrarà la II Festa de la bicicleta. Amb el lema “A Gata no hi ha distàncies”, l´associació "Comerç de Gata" amb la col·laboració de l´Ajuntament han organitzat la volta en bicicleta que eixirà des del grup escolar i que anirà per tot el poble. La festa tindrà el seu colofó a la Plaça Nova amb un dinar que servirà per a presentar la setena Fira Gata al carrer, que es farà els dies 9 i 10 d´octubre i ja comença a preparar-se amb intensitat.

Diumenge també, a les 12 hores, hi haurà una cita musical al Casal de la Música. Un concert d´intercanvi musical a càrrec de l´Associació Musical El Verger i la banda Unió Musical de Gata.

Després de dilluns i dimarts, dimecres que ve serà el dia de la festa, sant Miquel. Malgrat que coincideix amb la vaga general d´Espanya a Gata és festa oficial. Hi haurà missa solemne a les 12 hores, a la que assistiran festerets, festers, autoritats, comissions i tot el poble. Pe rla vesprada, serà la tradicional processó del sant per l´itinerari de costum. A l´acabar, es dispararà un castell de focs artificials.

0 comentarios