Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CRÒNICA FESTERA: dia 5 d´agost, REVETLA, CONCERT DE LA BANDA ( I )

CRÒNICA FESTERA: dia 5 d´agost, REVETLA, CONCERT DE LA BANDA ( I )

És mitjanit del dia 5 d´agost de 2010. Com ja és tradicional la nit de la vespra de la festa major està tot preparat. La Plaça Vella s´ompli de gom a gom. Trauen al Santíssim Crist del Calvari per a que presidixca la revetla. La banda Unió Musical de Gata toca el seu concert de festes.

És una nit especial. Sonen i resonen les campanes. Es proven els instruments i comença l´actuació. Després d´una primera part interessant tothom aprofita per tal d´anar a refrescar a Ca´l Tramusser. És el consum que es torna necessitat, fa calor, l´aigua-llimó i l´orxata saben a glòria.

Es reanuda la segona part, actuen ballarina i ballarí i li donen al quadre musical més cos, més importància. Mentre s´esgoten les peces musicals, uns altres sons els dels coets de la cordà esperen allà al camp de futbol, perquè ara ja no deixen al carrer Signes.

Què temps aquells, en els quals la revetla era a les sis de la vesprada i les cordaes es feien una al carrer Calvari d´abans després Calvo Sotelo i després Signes, i l´altra al Raval, al carrer Moreres !.

Aquells temps, malauradament, ja no tornaran !.

( Publica al seu blog el CRONISTA DE GATA, Miguel Vives )   

- Fotografia:Aspecte del concert de revetla a la Plaça de l´Església (Foto V.V.)

 

0 comentarios