Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA VA SER NOTÍCIA...un 1 de juny

GATA VA SER NOTÍCIA...un 1 de juny

Hui comencem mes, un mes calurós, el del canvi de la primavera a l´estiu. Els porte hui notícies importants que vaig publicar el primer dia de juny de fa 20 anys, fa 15 i fa 10 anys. 

1 DE JUNY DE 1990, fa 20 anys:

El diari EL POBLE, fet a Benissa (hui desaparegut) i dirigit per l´entranyable amic Bernat Capó, tenia un apartat que es deia: "CRÒNICA DE GATA, Una secció a càrrec de MIGUEL VIVES". Parlava a Juny de: "Festes de la Font del Riu", deu anys d´història" i del "Cor de Jesús i Corpus, tot junt".

La notícia que publicava just fa 15 anys parlava d´un home volgut al món del futbol local, Juanjo Marín, que ens va deixar (poden veure a la secció OBITUARI d´aquest mateix blog) tan sols fa ara cinc dies. Casualitats de la vida i del destí. Precisament, a la foto en color que il·lustra la notícia està ell a l´esquerra.

1 DE JUNY DE 1995, fa 15 anys:

Al diari LA MARINA de LP: "Los equipos de fútbol base organizan el sábado el primer trofeo contra la droga". Deia l´antetítol: "En Les Sorts se enfrentarán el Gorgos C.F. y la U.D. Ondarense". Posava al peu de foto, la mateixa d´aquest article: "Lara Rúas, del Rayo Levante Benidorm, pasó por Gata con su equipo".

Extraordinàriament, perquè el finat s´ho mereixia, publique el mateix que vaig publicar a l´últim paràgraf de la notícia: "El utillero del Gorgos, Juanjo Marín, le hizo entrega a Lara y a su padre, preparador del equipo, de una camiseta del Gorgos de recuerdo".

Si important per la seua significació era la notícia de dalt, més ho era la notícia de fa 10 anys:

1 DE JUNY DE 2000, fa 10 anys:

Eixia a la portada de LA MARINA de LP: "DOS CONCEJALAS DEL PSOE DE GATA DIMITEN EN UN CONFLICTIVO PLENO". Dins era portada de la secció: "DOS CONCEJALAS DEL POSE DE GATA DE GORGOS PRESENTAN SU DIMISIÓN EN UN POLÉMICO PLENO". Al subtítol es podia llegir: "Dos socialistas abandonaron la sala al impedir el alcalde que una de ellas explicase su decisión". A la fotografia es podia veure a María Vicenta Pedro, Vicent Font, el malograt Pepe Diego i a María Jesús Salvá. Deia el peu de la fotografia: "La edil María Vicenta Pedro, junto a los concejales del PSOE de Gata en un pleno anterior".

També indirectament estaven representats els xiquets gaters a la notícia de: "Los escolares de la Marina Alta se reunieron en Benissa para participar en los II Tradijocs".  Al subtítol: "Jugaron al sambori, la trompa, "boletes", "pilota", "canut" y al "cementeri"". Deien els dos peus de fotos: "Más de 500 niños de toda la comarca participaron en los juegos del II Tradijocs celebrado en Benissa" i "Uno de los equipos que recibió trofeo"

0 comentarios